Søg støtte

Søg

Nyhed -

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde: Medlemmerne kan se frem til bonus og egne selvstændige enheder

Medlemmerne i TryghedsGruppen kan se frem til bonus og at få egne selvstændige enheder; ét for Tryg-medlemmerne og ét for Nordea Liv & Pension-medlemmerne. Det billede tegner sig efter dagens drøftelser blandt de medlemsvalgte repræsentanter på et ekstraordinært møde i København.


TryghedsGruppen har i dag tirsdag den 24. februar 2015 afholdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde i København.
På mødet fulgte repræsentanterne op på efterårets drøftelser om TryghedsGruppens fremtidige struktur og på bestyrelsens forslag om, at TryghedsGruppen udbetaler medlemsbonus.

Konkret drøftede repræsentanterne i dag forskellige løsninger for en medlemsbonus, ligesom de drøftede, hvorledes balancen mellem de to medlemsgrupper i Trygheds-Gruppen i fremtiden kan blive bedre.

Bonus til alle og ny selvstændig forening

Dagens møde tegner en klar retning for, hvad medlemmerne kan forvente i den kommende tid. Repræsentanterne var enige om, at medlemmerne skal have udbetalt bonus. Det skal ske af årets overskud.

Repræsentanterne gav også udtryk for, at de ønsker, at de to grupper af medlemmer i fremtiden får deres egen selvstændige enhed at forholde sig til. Et selskab for medlemmerne fra Tryg og en forening for medlemmerne fra Nordea Liv & Pension. Det skal gælde for begge enheder, at alle medlemmer kan få mulighed for bonus.

Fordelingsnøglen for, hvordan formuen fordeles i de to selskaber, blev bl.a. drøftet. Repræsentantskabet tilkendegav, at det var vigtigt, at den nye forening for Nordea Liv & Pension-medlemmer kommer godt fra start med en blivende konstruktion. 

De tilkendegav endvidere villighed til at lægge omtrent 8 mia. kr. over i den nye forening. Det er mere end den andel, Nordea Liv & Pensions medlemmerne ville have fået, hvis man havde spaltet efter den historiske formueopgørelse ved TryghedsGruppens tilbagekøb af Tryg fra Nordea i 2002 – forrentet frem til i dag. Beløbet svarer til 20 pct. af TryghedsGruppens formue ultimo 2014.

Leila Lindén, formand for TryghedsGruppens repræsentantskab, er tilfreds med da-gens møde.

”Vi har drøftet forskellige modeller for TryghedsGruppens fremtid i detaljer. Jeg oplevede endnu engang mine gode kollegaer i repræsentantskabet være konstruktive og lyttende. Vi har givet bestyrelsen en klar retning for, hvad vi ønsker for TryghedsGruppens medlemmer i fremtiden,” siger hun.

Det var bestyrelsen, der i det tidlige forår 2014 satte gang i drøftelsen med de 70 medlemsvalgte repræsentanter. Siden har repræsentanterne mødtes til et seminar, på regionale møder og givet deres mening til kende via deres digitale portal. I dag var anden gang, at repræsentanterne drøftede temaet i plenum.

Spændende fremtid for TryghedsGruppen

Jørgen Huno Rasmussen, bestyrelsesformand i TryghedsGruppen, vurderer, at dagens møde kan være med til at styrke TryghedsGruppen til fremtiden.

”Vi har i dag haft en konstruktiv debat, hvor alle har været imødekommende og interesserede i at finde en samlet løsning for TryghedsGruppens fremtid. Det handler om to ting: For det første skal vi have udarbejdet en bonusmodel til alle medlemmerne. Det glæder mig, da det var vores oplæg fra starten. For det andet ønsker repræsentanterne at give de to medlemsgrupper hver deres selskab, således at koblingen til medlemskabet bliver tydeligere,” siger han og fortsætter:

”Det giver en klar løsning, som bestyrelsen støtter. Jeg føler mig overbevist om, at vi finder en god og bæredygtig fremtidig løsning for TryghedsGruppen, der kan finde bred opbakning i repræsentantskabet.”

Repræsentanterne bekræftede, at en bonus skal være et supplement til Trygheds-Gruppens nuværende målsætninger om 

  1. at være en solid langsigtet ejer af Tryg og 
  2. at stå bag TrygFonden som en markant almennyttig aktør i Danmark.

Den endelige beslutning – og bindende afstemning – vil finde sted på det ordinære repræsentantskabsmøde den 18. marts 2015. På dette møde vil også de 12 nyvalgte repræsentanter fra Region Hovedstaden indtræde i repræsentantskabet og derfor have stemmeret.