Søg støtte

Søg

Nyhed -

TryghedsGruppens vælgere er klar til digitalt folketingsvalg

Tre ud af fire danskere er klar på at droppe blyanter og stemmebokse, når vi skal stemme om, hvem der skal være statsminister. Vi vil hellere klare det hjemmefra.


På næste torsdag skal fire millioner danskere besøge deres lokale rådhus, folkeskole eller gymnastiksal for at sætte kryds på et stykke papir.

Men hvis det stod til vælgerne ved de seneste to valg i TryghedsGruppen, kunne vi sagtens ordne folketingsvalget hjemme foran computeren.

 

En ny analyse fra det seneste valg i TryghedsGruppen viser, at danskerne angiveligter klar til at stemme digitalt. Godt tre ud af fire respondenter – svarende til 77 % - vil gerne stemme digitalt ved folketingsvalg.

Analysen er foretaget blandt cirka 18.000 digitale vælgere i Region Hovedstaden - i forbindelse med TryghedsGruppens seneste valg til repræsentantskabet i januar og februar 2015 - som for anden gang blev afholdt digitalt.

Rie Odsbjerg Werner, der er underdirektør i TryghedsGruppen, glæder sig over vælgernes positive indstilling til digitale valg i TryghedsGruppen.

”Jeg er glad for, at vores medlemmer har taget så godt imod muligheden for at stemme digitalt i stedet for via brev. Den digitale afstemningsform har styrket vores aktive medlemsdemokrati og gjort valghandlingen lettere for vores medlemmer,”siger Rie Odsbjerg Werner.

Digitale valg er sikre - mener vælgerne

TryghedsGruppens analyse understøttes af en Userneeds-undersøgelse, som kommunikationsbureauet Operate lavede for TryghedsGruppen sidste år. Her vurderer cirka 60 %, at det er sikkert at stemme via internettet til folketingsvalg.

En meget stor andel af TryghedsGruppens digitale vælgere oplever digitale valg som sikre. Direkte adspurgt, om sikkerheden ved at stemme digitalt, svarer kun 1 % af TryghedsGruppens digitale vælgere, at de oplever ’en mindre grad af sikkerhed’. Hele 87 % svarer positivt, at de oplever ’en høj sikkerhed’ og kun 7 % ’nogen grad af sikkerhed’, mens 5 % ikke tog stilling til dette spørgsmål.

Og der er, ifølge Rie Odsbjerg Werner, heller ikke grund til at tvivle på sikkerheden ved det digitale valg i TryghedsGruppen.

”Vi har gjort meget for at sikre, at sikkerheden er så god som mulig. Vores medlemmer modtager et brev med en personlig kode, som de skal benytte, og vi anvender et velafprøvet afstemningssystem, der er godkendt af vores revisor Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,” forklarer Rie Odsbjerg Werner.

Mere digitalisering

Ved det seneste valg til TryghedsGruppens repræsentantskab blev muligheden for at stemme digitalt taget godt imod. Her var andelen af digitale stemmer oppe på 80 %. Og hele 96 % af de digitale vælgere ved dette valg vil gerne stemme digitalt igen hos TryghedsGruppen.

TryghedsGruppens analyse viser endvidere, at fire ud af fem respondenter – svarende til 80 % - også gerne vil stemme digitalt til kommunalvalg, og at 82 % vil stemme digitalt ved valg til Europaparlamentet.

Også disse tal understøttes af Userneeds-undersøgelsen, som Operate lavede. Her vurderer cirka 64 %, at det er sikkert at stemme via internettet til regions- og kommunalvalg og 60,9 % til Europaparlamentet.