Søg støtte

Søg

Nyhed -

Vagtskifte i TryghedsGruppen


Søren Kristiansen udnævnes fra 1. juli til ny administrerende direktør i TryghedsGruppen smba. Søren Kristiansen er 49 år og har siden 2012 været finansdirektør i TryghedsGruppen. 

”Søren har de helt rigtige forudsætninger og kompetencer til at føre TryghedsGruppen videre i den næste meget vigtige fase. Vi står over for at skulle implementere en helt ny struktur, som repræsentantskabet har besluttet, og som bl.a. betyder, at vi knytter vores medlemmer tættere til selskabet gennem en bonusordning. Samtidig skal vi fortsætte med at udvikle vores medlemsdemokrati og det vigtige arbejde, som TrygFonden laver,” siger bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen. 

”Jeg glæder mig meget til arbejdet. TryghedsGruppen er en helt unik størrelse. Vi har måske Danmarks største og stærkeste medlemsdemokrati, hvor langt over 100.000 har deltaget i de seneste valg til vores repræsentantskab. Samtidig har vi med TrygFonden en af Danmarks mest markante almennyttige aktører, som hver dag gør en forskel for tusindvis af danskeres tryghed. Og endelig står vi som hovedaktionær bag Danmarks største forsikringsselskab Tryg, som har skabt flotte resultater i de senere år. Med den nye struktur og bonusordning skal vi fremtidssikre og udvikle det arbejde yderligere,” siger Søren Kristiansen.  

Søren Kristiansen afløser Jørn Wendel Andersen, som er 63 år og har været administrerende direktør i 3½ år samt tidligere mangeårigt medlem af TryghedsGruppens bestyrelse og repræsentantskab. 

”Jørn har løst to helt centrale opgaver for TryghedsGruppen. Han blev ansat til at få fokuseret og skabt mere værdi ud af TryghedsGruppens investeringer. Det er løst fornemt gennem både nye strategier, frasalg og nye investeringer. Oven i det kom så hele diskussionen om vores grundlæggende struktur og bonusordning – og også det arbejde er ført flot frem til en bred enighed i repræsentantskabet. Med denne vigtige milepæl nået er Jørn og jeg blevet enige om, at det var et godt tidspunkt at lave et vagtskifte. Jeg vil gerne takke ham for mange års dedikeret og professionelt arbejde – både som adm. direktør og tidligere som bestyrelses- og repræsentantskabsmedlem,” siger bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen.

”Jeg har haft mange gode år i regi af TryghedsGruppen og ikke mindst de sidste 3½ år som administrerende direktør har været spændende og inspirerende. Jeg vil gerne sige stor tak for samarbejdet med alle medarbejdere, bestyrelse, repræsentantskab og samarbejdspartnere – ikke mindst i forhold til implementering af den nye investeringsstrategi og arbejdet med den nye struktur for TryghedsGruppen. Jeg tror ikke, der var mange, der havde troet på, at vi kunne nå så bred opbakning om den nye struktur, som vi har gjort. Jeg glæder mig til fremover at følge udviklingen i både TryghedsGruppen, TrygFonden og Tryg,” siger Jørn Wendel Andersen. 

Den nye struktur i TryghedsGruppen blev besluttet af repræsentantskabet i marts og er sendt til myndighedernes godkendelse. En afgørelse herfra forventes snarligt. De første bonusbetalinger til medlemmerne af TryghedsGruppen forventes dermed at ske i foråret 2016. I forbindelse med strukturændringen fraspaltes de cirka 300.000 medlemmer, der er danske kunder i Nordea Liv & Pension, samt 8 mia. kroner af TryghedsGruppens formue, hvis kompleksitet dermed bliver mindre. Samtidigt forenkles administrationen svarende til selskabets nye struktur, og Søren Kristiansen vil således fremover som administrerende direktør også fortsat varetage opgaverne som finansdirektør. I en overgangsperiode vil Jørn Wendel Andersen stå til rådighed for TryghedsGruppen. Med et klarere familieskab i TryghedsGruppen opprioriteres relationerne til selskabets medlemmer samt kommunikation til de mange forskellige interessenter. 

TryghedsGruppens direktion vil fra 1. juli bestå af administrerende direktør Søren Kristiansen og Gurli Martinussen, der fortsætter som direktør for TrygFonden og dermed de almennyttige aktiviteter. Ansvaret for servicering af repræsentantskabet samt TryghedsGruppens og TrygFondens kommunikation samles hos underdirektør Rie Odsbjerg Werner med reference til direktionen.

Yderligere information:

- Jørgen Huno Rasmussen – telefon 5150 7978
- Søren Kristiansen – telefon 2082 5600
- Jørn Wendel Andersen – telefon 4177 9393